Община Струмяни организира семинар по проект в сферата на туризма

0
Семинар за туристически гидове и професионалисти по проект „Коридор за сътрудничество Струма“  се състоя в конферентна зала на хотел „Спартак“, гр. Сандански.
Основната цел на проведеното обучение/семинар е повишаване на капацитета за устойчиво използване на културните и природните ресурси и популяризиране на общата идентичност на трансграничният регион в общините Симитли и Струмяни в България и Ираклия, Синтики, Емануил Папа и Серес в Гърция.
Семинарът бе организиран от Община Струмяни – Бенефициент №2 по проекта, който се осъществява в партньорство между Община Симитли, България (Водещ партньор), Община Ираклия, Гърция (Бенефициент №3), Община Сидики, Гърция (Бенефициент №4), Община Емануил Папа, Гърция (Бенефициент №5) и Агенция за развитие на Серес, Гърция (Бенефициент №6).
По време на семинара участие взеха професионалисти в сферата на туризма. Сред темите на лекциите, които бяха изнесени пред участниците са: „Потенциал за развитие на туризма в трансграничната зона Гърция – България – природни, исторически, архитектурни и др. туристически ресурси“, „Брандиране на туристически дестинации – добри практики“, „Туристически маршрути – интегрирано развитие на алтернативни форми на туризма“, „Основни пречки за развитието на устойчив туризъм в трансграничната зона Гърция – България“ и др.
Участниците в събитието взеха активно участие в дискусиите с лекторите по различните теми, обменяйки опит и знания в сферата на туризма, водени от общото желание за превръщането на трансграничната зона Гърция – България в модерна и разпознаваема туристическа дестинация.

The post Община Струмяни организира семинар по проект в сферата на туризма appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Община Струмяни организира семинар по проект в сферата на туризма

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение