Община Сатовча дари на местния полицейски участък автомобил за безвъзмездно ползване

0

Община Сатовча дари автомобил на местния полицейски участък. Предложението е на кмета на общината д-р Арбен Мименов, а със свое решение Общинският съвет е дал съгласието си да се предостави за временно и безвъзмездно ползване автомобил за срок от пет години, с възможност за удължаване на срока.

За БТА кметът на Сатовча коментира, че предложението е направено по искане на служителите в местния участък. В момента те имат една кола, която е на повече от 20 години, вече няколко пъти правим ремонт, който изисква доста средства, каза общинският кмет и допълни, че е предложил на общинските съветници да се гласуват средства, с които да се закупи по-нов автомобил. „Сумата не е колосална, около 8-9 хиляди лева, но полицейските служители са ангажирани със запазване живота и здравето на гражданите на община Сатовча и колкото може да им помагаме и да им съдействаме в тази посока, мисля, че е нужно“, коментира д-р Мименов.

От над 20 години Община Сатовча е ангажирана и с осигуряване на доброволно формирование за реакция при пожари. Още през 2000-та година се заражда идеята за хора, които да бъдат екипирани и обучени за действия, тъй като общинският център е отдалечен на тридесет километра от Гоце Делчев, където е и най-близката противопожарна служба, а някои от населените места в общината са още по-отдалечени. Доброволното формирование е първото по рода си, създадено десет години преди официалното регламентиране на дейността на доброволците, а инициатор за формиране на отряди от доброволци е кметът на Сатовча Арбен Мименов.

„Дейността на кмета не е само да седи в кабинета, трябва да мисли, да разсъждава и по примера на много други държави ние създадохме първия доброволен противопожарен отряд в България. Нали неволята учи“, коментира д-р Мименов. Към момента доброволното формирование има четири пожарни автомобила, четири отряда, като са спазени всички изисквания за оборудване на автомобилите, облекло за доброволците, сключени са застраховки и са проведени медицински прегледи. Хората са доволни, общо взето е имало много мисии, както битови, така и извън населените места, пожари, спасили сме и сме помогнали на много хора, разказа кметът на Сатовча. БТА

The post Община Сатовча дари на местния полицейски участък автомобил за безвъзмездно ползване appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви