Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти

0

Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти за предлагане на царевица, сладолед, палачинки, сладки изделия и напитки.
“Като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда” започнахме обход на подвижни търговски обекти, проверявайки едновременно дали тяхното физическо състояние, отговаря на изискванията за визия на града и дали се прилагат добрите търговски практики. На улица “Възраждане”, откъм площада, забелязахме, че нивото на хигиенни изисквания за приготвяне на царевица, палачинки и други изделия и напитки е доста занижено, а самите съоръжения са разширени до такива размери, че заемат голяма част от уличното пространство. В това състояние обектите попадат в друга категория търговски обекти, за чието разполагане е нужно решение на Общински съвет и обособяване на място за разполагането им, след търг или конкурс.
Със загриженост за здравето на хората и подобряване състоянието на лицето на Разлог, взехме решение подобен вид обекти да не осъществяват непрекъсната дейност, в района на центъра. Засегнатите търговци в случая, могат да подадат заявление за извършване на дейност на друго място, стига то да отговаря на законовите изисквания за качествено предлагане на храни и продукти, свързани със защита на здравето на жители и гостите на общината.
Категорични сме, че подкрепяме малкия бизнес, стигна търговците да се съобразят с наложените им норми и разпоредби.”, заяви г-н Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог.

The post Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви