Община Разлог и Исторически музей – Разлог откриват изложба по повод 110 години от Освобождението на град Разлог и Деня на българската независимост

0
Община Разлог и Исторически музей – Разлог откриват изложба по повод 110 години от Освобождението на град Разлог и Деня на българската независимост. От 22 септември до края на годината до паметника на Васил Левски, жители и гости на града ще могат да се запознаят чрез фото- разкази с историята на Разложкия край.
Като част от празничната програма на Разлог, организаторите представят също гостуваща изложба „Бързо, Точно, Срочно“ на 29 септември, а на 6 и 7 октомври ще се проведе научна конференция „Разлог- минало, музейно дело и туризъм“.
В края на септември, посетителите на музея ще се върнат назад във времето, когато хората са общували предимно с писма и телеграми, когато пощальоните са обикаляли, разнасяйки претъпкани чанти с писма и пощенски картички. Експозицията, от самото раждане на българските пощи до 40-те год. на ХХ век, включва уникални автентични експонати – едни от първите телефонни апарати, появили се в България в края на ХІХ в. с княжеския герб, телефони на фирмите Ериксон, Берлинер, Уестърн Електрик, Сименс и Халске, улични монетни апарати. Сред експонатите са и телеграфен апарат от 1857 г. с монтиран бронзов свещник, поради липсата на електрически ток по онова време. Изложена е и богата колекция марки, която представя образци от първите сантими (1879 г.) до 80-те години на ХХ век.
През първата седмица на октомври професори, научни изследователи и историци ще представят миналото на Разлог, музейното дело и развитието на туризъма.

The post Община Разлог и Исторически музей – Разлог откриват изложба по повод 110 години от Освобождението на град Разлог и Деня на българската независимост appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Община Разлог и Исторически музей – Разлог откриват изложба по повод 110 години от Освобождението на град Разлог и Деня на българската независимост

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение