Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура

0

Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура в общината, информира кметът инж. Огнян Атанасов. В тази сума са включени 1 016 000 лв. за „Изграждане на канализационна мрежа от „Околовръстен път“ Кюстендил по ул. „Спартак“ и по ул. „Македония“ до ул. “Лисец“, който проект приключва до 10 дни и предстои асфалтиране.
2 511 910 лв. от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари. 700 000 лв. са предвидени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци. Днес започва изкърпване на улици в града, които са с дупки до 1,5 кв. м.,за което са осигурени 96 000 лв. в бюджета на Община Кюстендил. Работи се от кръговото кръстовище на „Фантастико“ до КАТ и в двете платна. „Смятам, че за бюджета на Община Кюстендил финансовият ресурс, който е заделен не е никак малък“, коментира инж. Атанасов. Той посочи, че приоритетно се работи по туристическата инфраструктура, основно в местността „Хисарлъка“, централната градска част, като и ремонти на улици в кварталите. Осигурени са и средства за селата Слокощица и Лозно. ”Внимание на кварталите не е обръщано от много години. Ние сега акцентираме и върху асфалтиране на паркинги в кв. Бузлуджа, кв. „Герена“, кв. „Запад“, каза още инж. Атанасов.

The post Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви