Община Благоевград с финансов стимул за новородени деца, още 117 хил. лева бяха изплатени на 110 семейства в навечерието на Великден

0

Над 117 хил. лв. са наредени по сметките на 110 семейства, кандидатствали и отговарящи на критериите в Наредбата за отпускане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца.

Средствата са изплатени от Община Благоевград като на практика са обхванати всички заявители, получили заповед за отпускане на помощта до 24 март 2023 г.

Само преди месец, непосредствено след приемане на финансовите разчети на Община Благоевград, други 89 семейства бяха подпомогнати със средства в размер на над 95 хил. лева.

Тази година Община Благоевград е заложила общо 400 хил. лева за отпускане на еднократна помощ за новородени.

Подкрепата за младите семейства и осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград е сред приоритетите на кмета Илко Стоянов.

Съгласно решение на ОбС – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.

За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.

При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева за дете, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

The post Община Благоевград с финансов стимул за новородени деца, още 117 хил. лева бяха изплатени на 110 семейства в навечерието на Великден appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви