Община Благоевград с високотехнологични и съвременни мерки срещу вандалските прояви! С дрон ще се осъществява въздушно патрулиране

0

Безпилотно въздухоплавателно средство от типа дрон вече е част от системата на Община Благоевград за справяне с вандалските прояви. Летателното средство ще бъде управляваноот служители към Звено „Инспекторат“, които в момента провеждат необходимите обучения за работа с дрона. Операторите на безпилотното въздухоплавателно средство ще работят с апарата при строго спазване на правилата, разписани в Регламент за изпълнение (ЕС) 2019/947 на Европейската комисия.

Дронът ще бъде използван за въздушно патрулиране над зони с повишен криминогенен риск, идентифициране на незаконни сметища и други процеси с негативно влияние върху екологичната обстановка и околната среда. Летателното средство ще извършва още обективен контрол на динамиката на развитие на полски и горски пожари, речни наводнения, снежни натрупвания и други опасни природни явления. Ще прави мониторинг на потенциално опасни обекти, явления и процеси, застрашаващи живота и здравето на населението, имуществото, инфраструктурата и околната среда. Дронът ще фиксира и текущото състояние на свлачища, срутища, язовирни стени, предпазни диги, речни корита и други обекти от критичната инфраструктура и извършване на сравнителен анализ през произволно избран период.

Очаква се безпилотният летателен апарат да започне работа след около месец, когато приключат всички обучения за безопасното и правилно управление на дрона.

Това е поредна стъпка от страна на кмета Илко Стоянов и неговия екип за справяне с вандализма на територията на община Благоевргад. Напомняме Ви, че през последните месеци случаите на вандалски прояви на областния център зачестиха, въпреки видеонаблюдението и непрекъснатите проверки, извършващи се от служители от звено „Инспекторат“.

The post Община Благоевград с високотехнологични и съвременни мерки срещу вандалските прояви! С дрон ще се осъществява въздушно патрулиране appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Община Благоевград с високотехнологични и съвременни мерки срещу вандалските прояви! С дрон ще се осъществява въздушно патрулиране

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение