Община Благоевград разполага 124 нови контейнера за биоразградими отпадъци

0

Община Благоевград разполага 124 нови контейнера за биоразградими отпадъци в града и част от малките населени места.
124 нови контейнера, предназначени за разделно събиране на биоразградими и/или зелени отпадъци, се поставят на различни места в града и част от малките населени места на територията на община Благоевград. Съоръженията са тип „бобър“ и са с вместимост 1,1 куб. м.
Обхванати са райони около паркове, детски и учебни заведения, обществени сгради, райони с ниско застрояване и др. Основната цел е чрез контейнерите и тяхното използване да бъде намалено количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране и рециклиране.
Кратността на обслужване ще става веднъж в седмицата, което гарантира регулярното и навременно почистване на контейнерите и поддържане на добрия естетически вид на площадките, на които са разположени. Контейнерите сe поставят във връзка със стартиране на проект „Композираща инсталация за разделно събирани биоразградими и/или зелени отпадъци от общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“. Община Благоевград апелира гражданите да използват съдовете само по предназначение и в тях да не се изхвърля смесен битов отпадък!

The post Община Благоевград разполага 124 нови контейнера за биоразградими отпадъци appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви