Община Благоевград преведе 52 000 лева за инвитро процедури

0
52 000 лева са преведени днес по сметките на двойки с репродуктивни проблеми за извършване на инвитро процедури. Финансова помощ от Община Благоевград са получили всички 13 заявители, подали документи от началото на 2022 г. до този момент и отговарящи на изискванията. Всеки един от тях получава по 4000 лева.
Тази година в бюджета на Община Благоевград за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми са заложени 90 хил. лева.
Заявления за инвитро процедури, ведно с необходимите документи, могат да бъдат подавани на гишета „Деловодство“ в Община Благоевград.
Кметът Илко Стоянов води последователна политика за подпомагане на млади семейства на територията на община Благоевград.
Преди дни по негово разпореждане бяха преведени над 39 хил. лева по сметките на 41 родители, кандидатствали и отговарящи на условията от Наредбата за отпускане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, а в края на м. април бяха подпомогнати други 306 семейства с новородени, като стойността на изплатената помощ тогава бе 292 300 хиляди лева.
В резултат на стриктна финансова дисциплина, към този момент Община Благоевград успя да изплати всички забавени средства за финансов стимул, останали от предишното общинско ръководство и вече преводите се правят регулярно и в срок.

The post Община Благоевград преведе 52 000 лева за инвитро процедури appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Община Благоевград преведе 52 000 лева за инвитро процедури

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация