Община Благоевград обнови Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

0

Община Благоевград обнови Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, кметът Илко Стоянов посети социалното заведение и се срещна с ползвателите на услугата
Община Благоевград извърши цялостен ремонт в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, което се намира в кв. „Струмско“, като по този начин бе осигурена по-уютна и здравословна среда за потребителите.
Социалното заведение бе посетено от кмета Илко Стоянов, който се срещна с ползвателите на услугата и се увери в постигнатите резултати след извършване на СМР.
„Стремим се да създаваме възможно най-добрите условия, за да се чувствате комфортно. Благодаря ви, че заедно с работещите в социалното заведение се грижите за това място като за ваш собствен дом“, каза кметът Илко Стоянов пред ползвателите.
В рамките на ремонтните дейности е подновена подовата настилка в сградата, като е поставен нов ламинат. Сменени са и вратите към спалните помещения, които са личното пространство на потребителите. Освен това са ремонтирани баните и санитарните помещения в къщата.
Защитеното жилище е резидентна услуга, която предоставя сигурна и безопасна среда на ползвателите си.
Потребителите на услугата са хора с лека умствена изостаналост, прекарали част от живота си в специализирани институции, но имащи реален шанс за социална интеграция.
В Защитеното жилище работи екип от специалисти, който спомага за създаване на трайни социални и битови навици и умения у потребителите, като предпоставки за водене на пълноценен и независим живот.

The post Община Благоевград обнови Защитено жилище за лица с умствена изостаналост appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви