Община Благоевград и инвеститорът „Прима инвест БГ“ стартираха дейности по подобряване на условията за достъп и паркиране в ски център „Картала“

0

Община Благоевград и частният инвеститор „Прима инвест БГ“ (фирма „Армако“) стартираха дейности по подобряване на условията за достъп и паркиране в ски център „Картала“.
Целта е да бъдат създадени подходящи условия и удобство за туристите. Мостът, който се намира в близост също ще бъде реновиран и укрепен.
Кметът Илко Стоянов посети зоната в местността „Бодрост“.
„Ски център „Картала“ е едно от големите богатства на Благоевград. Неповторимите природни дадености са сериозна предпоставка той да се превърне в притегателно място не само за местните жители, а и за туристи както от България, така и от различни точки на света. Именно затова заедно с частния инвеститор „Прима инвест БГ“ направихме малки крачки към голямата цел. Община Благоевград и дружеството започнаха подготовка за зимния сезон, като подобряват условията за паркиране на посетителите на тази уникална зона в местността „Бодрост“. Мостът в близост също ще бъде реновиран и укрепен. На място бях приятно изненадан и с един подарък – четирилистна детелина с пожелания за здраве и успех! Обещах, че ще се върна отново след изборите, за да продължим по започнатото, но вече с по-големи стъпки в предстоящия програмен период. Работя и върху това съвсем скоро да предоставим лесна и достъпна възможност на жителите на Благоевград за посещение на това уникално природно място“, сподели кметът в личния си профил в социалните мрежи.
„Прима инвест БГ“ има изготвено инвестиционно намерение за развитие на ски център „Картала“ като целогодишен курорт, отговарящ на всички съвременни изисквания.
В концепцията, подкрепена от Община Благоевград са заложени изграждане на нови ски писти, нова леглова база, в това число построяване на малки вилни сгради, велописти и атракциони за деца.
Сред намеренията на акционерите е да бъдат подменени и старите кабинки на лифта, да бъдат изградени подземен паркинг и осветление по продължение на пистите, което ще осигури възможност за нощно каране на ски.

The post Община Благоевград и инвеститорът „Прима инвест БГ“ стартираха дейности по подобряване на условията за достъп и паркиране в ски център „Картала“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви