Община Благоевград изплати еднократна помощ за новородени на 89 семейства, в размер на над 95 хил. лв.

0

Само ден след приемане на финансовите разчети! Община Благоевград изплати еднократна помощ за новородени на 89 семейства, в размер на над 95 хил. лв.
По разпореждане на кмета Илко Стоянов днес бяха преведени 96 500 лв. по сметките на родители, кандидатствали и отговарящи на условията от Наредбата за отпускане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца.
Общо 89 семейства получиха финансов стимул само ден след като ОбС одобри финансовите разчети на Община Благоевград за 2023 г.
Така на практика вече са изплатени средствата на всички заявители, подали своите документи до края на м. ноември 2022 г.
Тази година Община Благоевград е заложила общо 400 хил. лева за отпускане на еднократна помощ за новородени.
Подкрепата за младите семейства и осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград е сред приоритетите на кмета Илко Стоянов.
Съгласно решение на ОбС – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.
За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.
За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.
При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева за дете, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

The post Община Благоевград изплати еднократна помощ за новородени на 89 семейства, в размер на над 95 хил. лв. appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви