Община Банско: Въвежда се временна забрана за движение на автомобили към хижа Вихрен през зимата

0

ВРЕМЕННА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛИ КЪМ ХИЖА ВИХРЕН ПРЕЗ ЗИМАТА
Със заповед на кмета Стойчо Баненски, от 1 декември 2023 г. се въвежда временна забрана за движение на пътни превозни средства по част от пътя от гр. Банско до хижа Вихрен, която ще бъде в сила до 14 април 2024 г. Ограничението се отнася за отсечката от района на м. Шилигарника /първи паркинг/ до х. Вихрен. На паркинга се обособява т.н. „ухо“ за обръщане движението на автомобилите.
Временната забрана се налага с цел предотвратяване опасността за сигурността на движението до края на зимния туристически сезон, докато функционират ски-пистите, пресичащи пътя. Освен това, през този период, на първи паркинг в м. Шилигарника се получава струпване на автомобили , които създават задръстване и пречат на достъпа на коли на Спешна медицинска помощ и друга техника със специален режим на движение.
Предвид невъзможността да се осигури обходен маршрут, се създава обръщало. На него ще бъде въведен пропускателен режим за достъп до паркингите.

The post Община Банско: Въвежда се временна забрана за движение на автомобили към хижа Вихрен през зимата appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви