ОБНОВЕНО! Разбиха мрежа за трафик на антики в Югозапада, 7 арестувани

0

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 321 от НК.

На 16 ноември на територията на градовете Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич, Доспат, Ракитово и Видин се проведе мащабна специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с участие в организирана престъпна група за търсене, държане и трафик на движими културни ценности. Тя се осъществи съвместно от Окръжна прокуратура – Благоевград и Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР.

Претърсени са множество адреси. Открити са и са иззети около 355 броя предмети с видими белези на движими културни ценности и парични средства.

Със съдействието на експерти към Общинския исторически музей в гр. Гоце Делчев изследваните предмети са определени като движими културни ценности с голямо историческо значение.

По време на операцията за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 7 лица, участващи в престъпната дейност. Сред тях е гражданин на Кралство Нидерландия. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 278, ал. 6, вр. чл. 26, ал. 1 от НК – незаконно държане на неидентифициран и нерегистриран археологически обект. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“.

Със съдействието на експерти към Общинския исторически музей в гр. Гоце Делчев изследваните предмети са определени като движими културни ценности с голямо историческо значение.

Работата по разследването продължава.

The post ОБНОВЕНО! Разбиха мрежа за трафик на антики в Югозапада, 7 арестувани first appeared on Вяра – Информационен всекидневник на Югозападна България.

Източник – Региона БГ: ОБНОВЕНО! Разбиха мрежа за трафик на антики в Югозапада, 7 арестувани

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение