Облекчават трафика на АМ „Струма“ в района на Симитли

0

До неделя ще бъде облекчено движението за прибиращите се от Банско и от Гърция в района на Симитли по АМ „Струма“. В последните няколко месеца работим за разтоварване на трафика на пътния възел при Симитли, който е много голям заради събирането на потоците от Кулата и от Банско и Разлог към София. Асфалтирането на 600 метровата отсечка за разширяването на пътя ще улесни трафика. Това стана ясно днес по време на посещението на министърът на регионалното развитие и благоустройстовото инж. Виолета Коритарова в община Симитли.

 

До неделя това ще стане факт, в това увери председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев. „След като минаха обжалванията, започваме с проектирането на трасето на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, което ще отнеме една година“, посочи той. Това е един от най-тежките участъци – високо в планината с много съоръжения и тунели. Реалното строителство може да започне догодина. Има одобрен идеен проект за едното трасе, а в момента тече търг за второ трасе, допълни той.

 

Повод за посещението на министър Коритарова в района беше изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти в Община Симитли. Сред тях бяха благоустрояването на парка в с. Крупник и реконструкцията на спортно игрище в с. Полена, където тя беше посрещната от кметовете Александър Равначки и Веселин Топузов и жители на селата.

 

Подадени са 23 споразумения с Общината на стойност 15 млн. лв. от държавния бюджет. „Миналата седмица преведохме първите аванси по искане на Общината“, информира тя. И уточни, че за строително-монтажни дейности се превеждат по 20% аванс от сключените договори. „След подмяна на ВиК инфраструктура в село Крупник, ще се направи реконструкция и рехабилитация на уличната инфраструктура. Планирам поетапно проверки навсякъде във връзка с изпълнението на общинските проекти“, каза още инж. Коритарова.

The post Облекчават трафика на АМ „Струма“ в района на Симитли appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви