Обвиненият в убийството на родителите си Илия Априлов преди влизане в съдебната зала: Искам адвокат, не ми дават адвокат, помогнете!

0

“Искам адвокат, не ми дават адвокат, помогнете!”, с тези думи 24-годишният Илия Априлов, обвинен в убийството на родителите си в блок №4 в благоевградския ж.к. “Ален мак”, се обърна към журналистите преди да влезне в съдебната зала, където предстои да бъде гледана мярката му за неотклонение. Той бе воден от съдебна охрана.

Окръжен съд – Благоевград ще заседава по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” на Илия Априлов, на който са повдигнати 2 обвинения – за двойно убийство на родителите му и за противозаконно отнемане на чуждо моторно средство.

Както struma.bg писа, първоначален сигнал за пожар в блок №4 в ж.к. „Ален мак” е постъпил в 01.53 часа на 4 октомври. На място са отишли 2 екипа на пожарната, които намерили труповете на мъж и жена, но са установили, че те имат травми по тялото.

Около 4.00 часа е постъпил втори сигнал за самокатастрофирал противозаконно отнет бус в Кресненското дефиле. Шофьорът на буса Илия Априлов, син на убитите, е бил в неадекватно състояние и говорел пред полицаите за пожар в дома му.

24-годишният мъж бе задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и се възползва от правото си да не дава обяснения. Това съобщи на брифинг снощи говорителят на Окръжна прокуратура Благоевград Георги Мадолев. От събраните доказателства може да се направи обоснованото предположение, че Илия Априлов е убил родителите си най-вероятно с тесла с обгорена дръжка, но това предстои да се изясни, обяви снощи Мадолев.

Ако се докаже, че Илия Априлов е виновен, го грози тежко наказание, включително лишаване от свобода.

Източник: вестник Струма

The post Обвиненият в убийството на родителите си Илия Априлов преди влизане в съдебната зала: Искам адвокат, не ми дават адвокат, помогнете! appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Обвиненият в убийството на родителите си Илия Априлов преди влизане в съдебната зала: Искам адвокат, не ми дават адвокат, помогнете!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация