Няма данни за чадър от МВР над Семерджиев, но съмненията остават

0
МВР не представило данни, от които да се направи извод, че над Георги Семерджиев е имало полицейски чадър. Това заяви след закрито изслушване на ръководители от силовото ведомство в парламента депутатът Атанас Атанасов. Висшите полицаи бяха привикани още преди седмица, но срещата им с народните представители бе отложена.

Семерджиев е обвиняем за тежката катастрофа край столичния хотел „Хемус“ на 5 юли. Тогава колата му помете и уби две млади жени, чакащи да пресекат. Впоследствие се оказа, че той е рецидивист по нарушения на пътя и срещу него има няколко разследвания, но не и реални последствия от тях. Появиха се твърдения, че полицаи са му помогнали да се укрие след катастрофата, занасяйки му стълба, с която да се прибере вкъщи, защото си изгубил ключовете. Има и подозрения, че той е бил закрилян от полицайката Симона Радева, за която дори се твърдеше, че се е возила в колата му. Освен това се знае, че Семерджиев е избягал след пътна проверка през юни, но така и не е бил издирен от полицията.

Въпреки всичко това Атанасов заяви, че по време на изслушването е била предоставена справка от 7-8 страници, в която били описани предимно нарушенията му на пътя. Те започва още през 2004 г., когато взел книжка.

„В мен съмненията може да остават, но в днешното изслушване, няма данни за това да е имало някакви данни да е имало чадър. Ако има такива (покровители б.р.) те не са в МВР. Кой води досъдебните производства? Прокуратурата и следствието“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

Известно е, че прокуратурата е отказала да образува разследване срещу Семерджиев за това, че е шофирал без книжка в срока на едногодишно наказание за същото нарушение. Тогава аргументът е, че наказателното постановление не му е било връчено и той нямал съзнание, че вече има едно провинение.

От прокуратурата пък твърдят, че МВР е забавило преписка срещу Семерджиев година и половина. Според тях материалите за друго нарушение били докладвани едва след катастрофата.

Все още не са приключили дисциплинарните производства срещу полицаите, за които има съмнения, че може да са помагали на Семерджиев, каза още Атанасов. Целта да се изясни как са действали или не те. Заради производството Радева бе отстранена от работа. Междувременно прокуратурата образува дело за евентуален полицейски чадър над него. Появиха се и твърдения, че пръв след катастрофата на мястото се е появил военен прокурор, близък до главния Иван Гешев. Засега не е съобщавано, че тази версия се проверява.

 

Източник: mediapool.bg

The post Няма данни за чадър от МВР над Семерджиев, но съмненията остават appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Няма данни за чадър от МВР над Семерджиев, но съмненията остават

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение