НСИ очаква 70% от хората да се преброят онлайн

0
От Националния статистически институт (НСИ) очакват около 70% от населението на България да се преброи онлайн. Официалното преброяване на населението започна в полунощ. То ще протече на два етапа – електронно самопреброяване в първите десет дни, както и преброяване на живо с анкетьор, което ще протече от 18 септември до 3 октомври.

До 07.00 часа тази сутрин, са се преброили 3571 души в електронната система на НСО, отчетоха от националната статистика, като половината от тях са в столицата София. Активни в електронното преброяване, което ще тече до 17 септември, са още Варна, Бургас и Пловдив.

Преброяването е лесно и бързо, направете го онлайн и помогнете на друг да го направи. Това е важно в условията на пандемия, призова вицепремиерът в служебния кабинет Атанас Пеканов, цитиран от БГНЕС.

„Вярвам в нуждата да имаме данни за това каква е нашата страна, какво е нашето общество, за да правилните решения. Имаме непропорционално разпределение в страната, трябва да имаме ясната картина“, добави той. 

От НСИ припомнят, че за да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е необходимо да се регистрираме с валидна електронна поща, ЕГН и номер на български документ за самоличност.

Данните от регистрацията се използват само за идентифициране на лицето и не се съхраняват от НСИ. Следва потвърждение на регистрацията – получаваме имейл с линк, на който трябва да кликнем до 2 часа. След потвърждението ще се отвори екран за попълване на електронната преброителна карта. Там трябва да се влезе с имейла и паролата от регистрацията ни. Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, домакинството и хората, с които живеем в едно домакинство. Попълването на преброителната карта отнема средно 20 минути.

Източник: mediapool.bg

The post НСИ очаква 70% от хората да се преброят онлайн appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: НСИ очаква 70% от хората да се преброят онлайн

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация