Нов ден, нова битка: Коли и мотори пак пречат на премахването в „Капитолия“

0

 

Очаква се нов епизод от епичната битка за автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина. През нощта срещу сряда са паркирани още коли и мотори, които да пречат на премахването на незаконните постройки. Ден по-рано на мястото бе общински „паяк“, за да разчисти луксозни возила. Всички работещи в авктокъщата излязоха във внезапен отпуск, а на входа й бе паркиран бус. Под чадърите пък имаше десетки коли, които пречеха на премахването.

В сряда автокъщата осъмна в същия вид. Пред БНТ председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев заяви, че се случва фарс. Ден по-рано все пак бе премахната част от единия незаконен чадър, но по всички личи, че демонтажът им ще се забави.

В сряда са били преместени 16 коли, обясни Георгиев. Това обаче е правено само в рамките на имота. Возилата са без регистрационни номера.

„Това, което виждаме, е, че чудото продължава. В автокъщата, която е в годишен отпуск, някакви незнайни сили са успели да върнат автомобилите. Има вече и мотоциклети. Тротинетки липсват само тук и детски колички“, заяви Георгиев.

Той определи случващото се като безобразие. По думите му „общината е решена да проведе до край тази битка“. Георгиев допълни, че „и днес този водевил ще продължи“. Той разказа, че вчера на мястото е бил пратен юрист, представляващ фирмата, който обяснил, че не може да дава изявления.

Сагата с премахването на „Капитолия“ е дългогодишна. Автокъщата се намира в Борисовата градина. Теренът се ползва под наем, но чадърите, предпазващи луксозните коли, са незаконни. Демонтажът на съоръженията започна след окончателно съдебно решение и заповед на главния аврхитект Здравко Здравков.
 

Източник: mediapool.bg

The post Нов ден, нова битка: Коли и мотори пак пречат на премахването в „Капитолия“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Нов ден, нова битка: Коли и мотори пак пречат на премахването в „Капитолия“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация