Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите на ФСМП-Сандански, ЦСМП-Кюстендил, Кърджали, София и…

0

Нови седем високопроходими линейки бяха доставени в България за нуждите на Центровете за спешна медицинска помощ. Спешните автомобили са закупени с финансиране по проект BG16RFOP001-4.001-0001 „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Те ще бъдат разпределени в следните ЦСМП: Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, София, Монтана, Благоевград за нуждите на ФСМП – Сандански и Смолян за нуждите на ФСМП – Мадан.

Припомняме, че първите пет високопроходими линейки пристигнаха в края на м. декември и бяха разпределени в ЦСМП Благоевград за нуждите на ФСМП Банско, ЦСМП Пазарджик за нуждите на ФСМП Велинград, ЦСМП Смолян за нуждите на ФСМП Смолян, ЦСМП София за нуждите на ФСМП Самоков и ЦСМП Шумен – за нуждите на ФСМП Върбица. По този начин в структурите от системата на спешната медицинска помощ вече са на разположение общо 12 автомобила с повишена проходимост, разпределени в ключови филиали, в близост до туристически центрове или планински райони. В рамките на проекта ще бъдат доставени още 30 високопроходими линейки. Усилията на Министерството на здравеопазването и изпълнителя по договора са насочени за приключване на всичките доставки на нови линейки с повишена проходимост в рамките на месец март 2024 г. Срокът на целия проект е до края на месец юли 2024 г.

 

 

ДОБРА НОВИНА: Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите на ФСМП-Сандански, ЦСМП-Кюстендил, Кърджали, София и...

The post Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите на ФСМП-Сандански, ЦСМП-Кюстендил, Кърджали, София и… appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви