Нови мерки: Без димящи коли в градовете

0

От началото на 2022 г. създават зони с ниски емисии в общините с проблемно качество на въздуха. Всяка община ще може със своя наредба да определи подобни зони, техния обхват в зависимост от причинителите на замърсяването, навлизане и преминаване на моторни превозни средства в зоните, какви да са границите им и за какъв период от време да действа мярката. Това приеха депутатите на второ четене в Закона за чистотата на атмосферния въздух.

За нарушаване на забраните и ограниченията се предвиждат глоби от 50 до 500 лева за физически лица и имуществена санкция от 200 до 1000 лева за юридически.

Общинските съвети могат да определят ред и мерки, срок за прилагане при създаване на зоните с ниски емисии, за навлизане и преминаване на моторни превозни средства, както и ограничаване употребата на определени видове горива или уреди за отопление, предвижда законопроекта. Общините ще имат и достъп до регистрите на превозните средства, водени от МВР и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”,пише труд.

Мерките няма да се прилагат за моторни превозни средства със специален режим на движение и за превоз на пътници.

The post Нови мерки: Без димящи коли в градовете appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Нови мерки: Без димящи коли в градовете

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация