Новият кмет на Скопие Данела Арсовска, съпругът и синът й с български паспорти от 2017 г. и постоянен адрес в Петрич на ул. „Цар Борис III”

0

Разкритието за двойното гражданство на Данела Арсовска, която се яви като независим кандидат с подкрепата на ВМРО-ДПМНЕ, бе направено в хода на предизборната кампания от управляващата партия СДСМ, която издигна досегашния кмет на Скопие Петре Шилегов. На пресконференция дни преди втория кръг на местните избори депутатка от СДСМ излезе с твърдението, че “Даниела Арсовска” има българско гражданство и че “цели десет години е имала резервна татковина”, както и че е почетен консул на Унгария – страната, в която избяга бившият премиер Никола Груевски, който също е от ВМРД-ДПМНЕ.

Арсовска отхвърли това твърдение и посочи, че името й не е Даниела, а Данела, и е кръстена така на името на дядо си Дане, който е македонец.

„Родена съм в Скопие като Данела Йовановска, от 20 години съм Арсовска, винаги съм живяла в Скопие, не съм си сменяла името“, заяви тя.

СДСМ обвини Арсовска, че мами избирателите, като се представя за независима кандидатура, а всъщност зад нея стои “целият режим на ВМРО-ДПМНЕ”. Според управляващата партия е “очевидно, че Арсовска е зависима от други държави по мотиви и съображения, които лично трябва да съобщи на гражданите”.

Премиерът Зоран Заев също заяви, че това, че Арсовска има българско гражданство, е “проблем политически, етичен, нечестен”, тъй като тя крие това и се опитва да манипулира избирателите. Той призова Арсовска да се оттегли от битката за кмет, ако “обича поне малко Скопие и скопяни”, и се зарече да подаде оставка, ако партията му загуби изборите в Скопие.

Данела Арсовска, родена през 1979 г., е икономист по образование. През 2014 г. е избрана за председател на Македонските стопански камари, през 2015 г. става председател на Македонския съюз на организации на работодателите. Арсовска има богата международна кариера, а на национално ниво от 2016 г. е представител в Националния съвет за европейска интеграция.

След като спечели изборите тя заяви, че ще бъде първата жена кмет на македонската столица след “гладиаторска битка от фалшиви новини”, визирайки твърденията за българското гражданство.

„Од кога ке станам градоначалник на град Скопје, ке се откажам и од моите останати професионални функции како конзул на Унгарија и претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија. Единствено нешто на кое што ке бидам фокусирана е застапување на интересите на сите скопјани“, написа във Фейсбук Данела Арсовска.

Дали обаче ще се откаже от българското гражданство, което се оказа неопровержим факт? Също така е любопитно дали ще гласува на парламентарните и президентските избори в България, тъй като тя е включена в избирателните списъци за гласуване в община Петрич.

Източник: Вестник Струма

The post Новият кмет на Скопие Данела Арсовска, съпругът и синът й с български паспорти от 2017 г. и постоянен адрес в Петрич на ул. „Цар Борис III” appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Новият кмет на Скопие Данела Арсовска, съпругът и синът й с български паспорти от 2017 г. и постоянен адрес в Петрич на ул. „Цар Борис III”

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация