Нова заплаха от COVID-26 и COVID-32 дебне човечеството!

0

Необходимо е задълбочено проучване на произхода на COVID-19, в противен случай човечеството може да се сблъска с COVID-26 и COVID-32, каза Питър Хотес, американски учен и един от водещите инфекционисти в САЩ.

„Това е третата голяма епидемия на коронавирус през 21-ви век (след SARS и MERS)… Майката природа ни подсказва какво ще се случи: ще има COVID-26 и COVID-32, ако не разберем напълно произхода на COVID-19“, каза експертът в ефира на NBC News.

Хотес подчерта, че е необходимо да се разследва „появата на огнището“ на новия коронавирус. За това вирусолози, епидемиолози и други специалисти трябва да бъдат изпратени в китайския град Ухан, където започна епидемията. На място те ще трябва да съберат данни и необходимите проби, добави ученият.

В същото време експертът отбеляза, че би било трудно да се получи информация за произхода на коронавируса без сътрудничеството на Китай по този въпрос.

„Наистина трябва да окажем силен натиск върху Китай, включително и чрез възможни санкции, така че екип от видни епидемиолози и вирусолози на място в Китай да имат безпрепятствен достъп до животни, хора, проби и лаборатории“, каза Хотес.

По-рано Белият дом разпространи съобщение, според което версията за разпространението на коронавируса поради извънредна ситуация в научна лаборатория все още не е изключена. В съобщението се цитират думите на американския президент Джо Байдън, че разузнавателната общност на страната допуска две версии за произхода на вируса: предаване на хора от животно и изтичане от лаборатория. В рамките на 90 дни разузнаването трябва да продължи да събира и анализира информация и да информира президента. /РИА Новости

The post Нова заплаха от COVID-26 и COVID-32 дебне човечеството! appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Нова заплаха от COVID-26 и COVID-32 дебне човечеството!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация