Нинова за Радев: Направи подарък на “военолюбците“ и забрави за бедните

0
Радев направи коледен подарък на военолюбците и забрави за работещите, слабите и бедните. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в личния си профил във фейсбук. 

В поста си Нинова посочва, че днес, 29 декември, служебното правителство на Радев приема допълнително споразумение към вече подписания договор за предоставяне на оръжие за Украйна. 
 

„Бързат между празниците, тихомълком да решат, че ще има още и още оръжия. Разбира се, списъкът отново ще бъде засекретен. А само преди месец говореше, че с такъв акт България ще бъде въвлечена във война“, коментира Нинова. 

 

Тя поставя въпроса това ли е най-спешното сега предвид увеличението на цената на газа с 35 на сто от началото на новата година, цената на водата с 22 на сто и цените на храните и основните стоки.

 

„Решението на правителството днес трябваше да бъде за увеличение на минималната работна заплата на 50% от средната от първи януари 2023 г. Половин милион българи, които са работещи бедни, чакаха това решение. Днес трябваше да се приеме определението енергийно беден и да се даде подкрепа за тези семейства. Можеха да одобрят и обещания от президента закон за регулиране на цените, който да противодейства на спекулата. Уви, вместо тези полезни за народа решения, служебният кабинет предпочете в последните дни на годината да се занимава с оръжия за Украйна“, посочва Нинова. 

 

В последната пленарна седмица преди ваканцията на депутатите от „БСП за България“ и от „Възраждане“ събраха подписи, за да сезират Конституционния съд във връзка с решението на парламента да бъде предоставена военна и военно техническа помощ за Украйна. 

 

Източник: mediapool.bg

The post Нинова за Радев: Направи подарък на “военолюбците“ и забрави за бедните appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Нинова за Радев: Направи подарък на “военолюбците“ и забрави за бедните

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви