Не държавата, а Динко от Ямбол купува хеликоптер-линейка за 2 млн. eвро

0

Въздушната машина ще е с лиценз за медицинска, оборудвана с всичко необходимо за спешни случаи

Динко Вълев от Ямбол, известен у нас като Ловеца на мигранти, купува хеликоптер за 2 милиона евро, узна Флагман.бг. Придобивката обаче няма да използва за туристически обиколки или екстремна емоция, а ще я насочи към медицината. Идеята на ямболията е да си купи хеликоптер – въздушна линейка, с която да може да помогне за спасяването на човешки животи при неотложна спешност.

Хеликоптерът ще бъде оборудван с всичко необходимо за медицински цели. Ако осъществя идеята си, ще сключа договор с болниците и реално за 10-15 минути мога да бъда във всяка точка на България“, сподели пред репортер на Флагман.бг Динко.

Идеята му хрумва, малко след като самият той се е наложило да чака твърде дълго линейка. В началото на септември м.г. бизнесменът преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално падна върху него.

Това ще бъде скъпа услуга, но при спешни случаи кой мисли за пари. Хеликоптерът ще бъде на стоянка в София и по всяко време ще може да реагира.Уверих се в какво състояние е медицината у нас, линейките и изобщо цялата здравна система. Една-две са болниците в България, които са качествени. Знаете в малките райони, докато дойде линейката, минават минимум 30 минути, и хората умират чакайки. Надявам се да успея да реализирам този план“, допълни още бизнесменът от Ямбол.

The post Не държавата, а Динко от Ямбол купува хеликоптер-линейка за 2 млн. eвро appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Не държавата, а Динко от Ямбол купува хеликоптер-линейка за 2 млн. eвро

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви