Незабравим и грандиозен спектакъл подари ансамбъл „Танец“ на жителите и гостите на Гоце Делчев

0

Незабравим и грандиозен спектакъл подари Националният ансамбъл на народни игри и песни на Република Северна Македония „Танец“ на жителите и гостите на гр. Гоце Делчев. Пълна зала, прекрасни изпълнения, развълнувана и удовлетворена публика и много настроение за предстоящите празници, създадоха певците, танцьорите и инструменталистите от най-големия ансамбъл на Северна Македония „Танец“.
Концертът в спортна зала „Неврокоп арена“ бе коледно-новогодишен подарък за хората, а гостуването на ансамбъл „Танец“ в гр. Гоце Делчев бе по покана на кмета на общината Владимир Москов.
Национален фолклорен ансамбъл “ТАНЕЦ” е най-големия фолклорен ансамбъл, основан през 1949 г. с цел да съхранява, издирва и представя богатото културно наследство на Северна Македония. От тогава до днес ансамбъл „Танец“ проучва, обработва и представя на сцената народни танци, песни, музика и носии. Изключително професионалното представяне на автентичния фолклор очарова публиката по целия свят. Директор на ансамбъла е Мартин Вучич. В ансамбъла работят 80 професионални танцьори, инструменталисти, певци, композитори и хореографи. ТАНЕЦ е прочут със своята перфектна игра, певчески изпълнения и ненадминатия колорит на своите спектакли.
В точно такъв уникален спектакъл – феерия от песни, танци, музика, народни носии, усмивки и много талант, се потопи публиката в Гоце Делчев по време на изпълненията на ансамбъла.
На концерта присъстваха кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, Неврокопският митрополит Серафим, народният представител Богдан Боцев, председателя на Общинския съвет Иван Геров, заместник-кмета Саид Иброш, много хора от целия Гоцеделчевски край, които обичат фолклора и ценят богатството на народната музика. За всички тях, гостуването на Националния фолклорен ансамбъл “ТАНЕЦ” ще остане незабравим спомен и едно от най-вълнуващите и красиви преживявания в навечерието на предстоящите Коледни празници.
снимки – Гери Войнова
Може да бъде изображение с 10 души, танцуващи хора и цигулка
Може да бъде изображение с 6 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 8 души и дирндъл
Може да бъде изображение с 10 души, цигулка и кларинет
Може да бъде изображение с 4 души, танцуващи хора и дирндъл
Може да бъде изображение с 14 души, танцуващи хора и цигулка
Може да бъде изображение с 14 души, цигулка и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, кларинет, цигулка и акордеон
Може да бъде изображение с 5 души, тълпа и текст, който гласи 'община дел'
Може да бъде изображение с 8 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души, дирндъл и цигулка
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с 7 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 10 души, танцуващи хора, дирндъл и цигулка
Може да бъде изображение с 10 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 9 души

The post Незабравим и грандиозен спектакъл подари ансамбъл „Танец“ на жителите и гостите на Гоце Делчев appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви