НА КОСЪМ: Симеоновският лифт се заплете в кабел

0

Заради неправилно поставен кабел кабинка от Симеоновския лифт едва не падна на шосето. Инцидентът е станал вчера по обед и е заснет от шофьор, който е преминавал под лифта, съобщи БНТ. От фирмата оператор – „Витоша ски“,  съобщиха, че заплитането е станало при провеждане на техническо изпитание с пълно натоварване на кабинката, но без хора вътре.

Кабинката на лифта за „Алеко“ се заплита в намиращ са наблизо електропровод, на метри над преминаващите автомобили по Симеоновско шосе. Кабинката се залюлява силно като застава в хоризонтална позиция, а от нея започва да изпада пясък.

Стълбът за електричество на улицата също се разклаща заради опъването на кабелите. В непосредствена близост е двора на една от къщите във вилната зона.

Служителите на агенцията са изготвили предписания. Те са свързани с визуалния и магнитно-индукционен контрол на транспортното въже, възстановяване на работата на един от електромоторите и изчистване на зоната от препятствия. Оттам уточняват, че съоръжението ще бъде годно за експлоатация след като посочените предписания бъдат изпълнени.

The post НА КОСЪМ: Симеоновският лифт се заплете в кабел appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: НА КОСЪМ: Симеоновският лифт се заплете в кабел

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви