Наръчник за лица, грижещи се за болни от деменция представиха пред работещите в социалните услуги в община Гоце Делчев

0

На работна среща днес, пред работещите в социалните услуги в община Гоце Делчев, професор Феликс Диаз от Американския университет представи свой Наръчник за лица, грижещи се за болни от деменция. Избрах Гоце Делчев защото това е една от общините в България с богато развита мрежа от социални услуги, разкри той. Книгата не се продава и беше предоставена на работещите в социалната сфера. Тя е изключително полезна за всеки, който полага грижи за хора с деменция, без значение дали те са настанени в социален център или за тях се грижат близките им в къщи. От утре наръчникът ще е на разположение за заемане от проявяващите интерес чрез читалищната библиотека в град Гоце Делчев.
През месец януари проф. Диаз ще проведе практическо обучение с работещите в социалните домове, свързано с грижите за дементно болни, потребители с умствени и психични разстройства, настанени в социалните центрове в град Гоце Делчев.

Всички реакции:

16

The post Наръчник за лица, грижещи се за болни от деменция представиха пред работещите в социалните услуги в община Гоце Делчев appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви