НАП запечата магазин за осветителни тела в Благоевград

0

НАП запечата за 2 седмици магазин за осветителни тела в Благоевград след акция на данъчни под прикритие. Инспекторка от НАП си закупила като клиент 3 броя обикновени крушки на обща стойност 2,26 лв. Магазинерката не й дала касова бележка и данъчната показала служебната си карта. Веднага била извършена проверка и на касовия апарат, в който са открити оборотни пари в размер на 222,64 лв., които обаче не били отразени във фискалната памет на устройството, т.е. продажбите към момента били нула. Продавачката се оправдала, че касовият апарат не работи поради неверен час, което написала в обясненията си в съставения протокол.

Заради установените нарушения от Централното управление на НАП в София е издадена заповед за запечатване на магазина и забрана на достъпа до него за срок от 14 дни. Управителите на благоевградската фирма, стопанисваща търговския обект – Хр. Николов и Вл. Николов, обжалвали принудителната мярка пред Административен съд. Съдия Илонка Рашкова обаче счита, че жалбата им е неоснователна, тъй като безспорно е установено, че търговецът не е изпълнил вмененото му от чл. 118, ал. 1 от ЗДДС задължение да издаде фискална касова бележка в момента на получаване на плащането.

Предвид тежестта на нарушението е наложена мярка за 14 дни при 30-дневен максимален срок. С тези мотиви жалбата на благоевградската фирма е отхвърлена. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Източник: Вестник“Струма“

The post НАП запечата магазин за осветителни тела в Благоевград appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: НАП запечата магазин за осветителни тела в Благоевград

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация