Направиха първа копка за изграждане на Общностен център и нова детска площадка в Благоевград

0

Кметът Илко Стоянов направи първа копка за изграждане на Общностен център и нова детска площадка в Благоевград
С официална церемония и първа копка кметът Илко Стоянов постави началото на дейностите по изграждане на Общностен център и нова детска площадка в Благоевград.
По време на събитието бе отслужен и водосвет за здраве от отец Ангел.
„Днес правим основна стъпка към реализацията на един много смислен проект. Уязвимите групи в нашето общество се нуждаят именно от едно такова място, на което да обменят информация, да комуникират, за да има едно нормално социално общество. Благодаря на всички, които положиха усилия този проект да се случи“, каза по време на церемония кметът Стоянов.
На събитието присъстваха още Мария Петрова – заместник-кмет по икономика, финанси и европейски проекти, Емилия Халилова – директор на дирекция „Социална и жилища политика“, Миглена Михайлова – координатор на Сдружение „Л.И.Д.Е.Р. – личностни идеи и действия за ефективни решения“, представители фирмата изпълнител и граждани.
Бъдещият Общностен център, който ще бъде изграден на ул. „Свобода“ № 12-14 в Благоевград, ще обединява различни услуги, насочени към хора от рискови групи, в това число и роми. Подкрепата, която ще бъде осигурена в Центъра ще бъде с комплексен характер. В него ще се работи в посока превенция за отпадане от системата на образование и обучение, мотивиране за завършване на средно или по-висока степен на образование, придобиване/повишаване на професионална квалификация, включване в заетост и подкрепа на семейството – мотивация за осигуряване на среда за живот, отговаряща на утвърдени стандарти, повишаване на родителски капацитет, използване на обществени услуги и др.
Сградата на Общностния център ще бъде изградена на едно ниво, а в нея ще бъдат разположени зали за индивидуална и групова работа, работни и санитарни помещения. Ще бъде осигурен и достъп за хора в неравностойно положение. Ще бъдат изградени още детска площадка и паркинг, а околното пространство ще бъде облагородено.
Общностният център и детската площадка ще бъдат изградени по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, Договор №BGLD-3.002-0015-C01 от 11.04.2022 г., финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Общата стойност на обекта е 417 240,00 лв. с ДДС.
Може да бъде изображение с 4 души, кран и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, тълпа и улица
Може да бъде изображение с 3 души, сватба и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, пикник и текст, който гласи 'не дост язвими групи" еип 2014-2021 ванеи гоевг рад" 11.04.2022 състоянието бщностина мерки, услуги, ация, както които:'
Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора и тълпа
Може да бъде изображение със стъргалка и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек и микрофон

The post Направиха първа копка за изграждане на Общностен център и нова детска площадка в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви