„Напоителни системи” в Гоце Делчев и Сандански с нови директори

0

Общинският съветник от ГЕРБ в Гоце Делчев Димитър Попов бе свален от директорския пост в местния клон на „Напоителни системи”. Заповедта му за отстраняване е поредният епизод от чистката по места, започнала, след като БСП пое няколко министерства, включително и това на земеделието. Според наши източници Попов, който от много години е начело на „Напоителни системи“ с малко прекъсване, напоследък натрупал доста негативи в работата си с отказа на големи водоползватели да плащат консумираната вода, имало жалби за неподдържаната мрежа от напоителните канали и др.

Колега на Попов от ОбС – Гоце Делчев обясни, че всъщност той останал на работа в дружеството, но на по-ниска позиция. Информацията обаче не е потвърдена, защото от вторник Димитър Попов не вдига телефона на никого.

Новият директор на гоцеделчевския клон е Петър Янев. Той е външен за системата, но през 2013 г. влезе в местния ОбС като съветник от БСП на мястото на избрания за народен представител инж. Тодор Радулов. Янев ще отговаря освен за Гоце Делчев, още за Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

С нов директор от вчера е и клонът на „Напоителни системи“ в Сандански. Антон Ангов ще контролира напоителната мрежа и в Петрич, Струмяни и Кресна. На последните местни избори той бе пълномощник на коалиция „БСП за България“.

Смяната на ръководните кадри в затъналото в проблеми, дългове и спрени обществени поръчки държавно дружество започна отгоре надолу още през февруари, когато ЕАД-то бе оглавено от нов борд начело с Николай Чалъков. Според земеделския министър Иван Иванов одитният доклад установил нарушения във финансовата дисциплина и има вероятност „Напоителни системи“ да бъде декапитализирано, но докато това се случи, започна поголовна смяна на ръководни кадри по цялата верига.

През март за управител на „Напоителни системи – клон Струма-Места“ бе назначен 50-годишният адвокат от Кюстендил Кирил Пешев. Пред „Струма“ той разказа, че намерил клона с огромни проблеми, но не успял да намери ключ за офиса си, защото предшествениците му дори не ходели на работа. Обясни, че работи денонощно, много често се прибира у дома в 1, 2 или 3 часа след полунощ. Наскоро му звънели от Инспекцията по труда за извънредния труд на негов служител, в резултат на което той реагирал спонтанно: „Защо не видите какво е извънреден труд при мен!“. Пешев разпоредил обследване с водолази на стената на яз. „Стойковци“ над с. Логодаж, защото от много време там имало малък теч, който можел да стане много по-голям. За няколко дни водолазите го открили и запушили. Сега се гласи да закара на язовира и геодезисти, защото свлачище скъсало една от тръбите. Към момента проблеми с напояването няма, понеже още не е започнал поливният сезон, но в движение Пешев решил частен проблем на един от местните, който без неговата помощ щял да реализира загуба от 50 000 евро от ягодите, които гледа.

„За 50 г. нищо в язовира не е подменяно, избиват тръби, нужна е тотална смяна на цялата мрежа, но моята работа е да посоча къде какво точно съм открил и документирал със снимки и да го пратя в София“, обобщи ангажиментите си Пешев. После отказа всякаква конкретна информация, защото дружеството си имало пресцентър.

Източник: Вестник Струма

The post „Напоителни системи” в Гоце Делчев и Сандански с нови директори appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: „Напоителни системи” в Гоце Делчев и Сандански с нови директори

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация