Намериха спасителната жилетка на пилота на падналия самолет

0

Самолет МиГ-29 е паднал в района на Шабла по време на военните учения „Шабла 2021“.

„При изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.“, казват от военното министерство.

Веднага е започнала спасителна операция, която продължава и в момента. В нея участват сили от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Гранична полиция и Военновъздушните сили.

Премиерът Стефан Янев, министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пътуват към района на инцидента. Причините за падането на военната машина засега остават неясни.

Към 10 часа е била намерена спасителната жилетка на пилота на падналия самолет. Това съобщи за NOVA военният министър на отбраната Георги Панайотов. Той добави, че въпреки малките шансове пилотът да бъде намерен жив, спасителната акция продължава.

Провеждането на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“ е прекратено. То включва експериментални и съвместни бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана на Българската армия с международно участие.

В него се включват до 1 500 военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции на България, както и формирования от САЩ и Сърбия.

 

 

The post Намериха спасителната жилетка на пилота на падналия самолет appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Намериха спасителната жилетка на пилота на падналия самолет

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация