Най-недоносеното бебе на света влезе в рекордите на Гинес (ВИДЕО)

0

Момченце от САЩ, родено на 21 седмици и един ден с тегло под един килограм, носи рекорда за най-недоносеното бебе в света, което е оцеляло, съобщи BBC.

Къртис Миинс беше изроден в Бирмингам, щата Алабама, миналата година с тегло само 420 грама.

От “Световни рекорди на Гинес“ потвърдиха, че Къртис, който сега е в много добро здраве на 16 месеца, е носител на новия рекорд.

Доносената бременност обикновено е около 40 седмици, което прави Къртис роден близо 19 седмици преждевременно.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от A2 CNN Affiliate (@a2cnn)

Майка му, Мишел Бътлър, влиза в болница на 4 юли 2020 г., когато фойерверките за Деня на независимостта изпълват нощното небе.

На следващия ден тя ражда близнаци – Къртис и Си’Ейша. Си’Ейша обаче почива на следващия ден.

Но Къртис, който е имал по-малко от един процент шанс за оцеляване, се вкопчва в живота, подложен на интензивни медицински грижи, отбелязва BBC.

Бил е свален от апарат за вентилация след три месеца и изписан през април тази година след 275 дни в болница. Терапевти е трябвало да му помогнат да се научи как да диша и да се храни самостоятелно.

„Да мога най-накрая да заведа Къртис у дома и да изненадам по-големите си деца с по-малкия им брат е момент, който винаги ще помня“, каза майката Мишел Бътлър, цитирана в съобщение на Университета на Алабама. „Това беше трудно пътуване, но съм благодарна на екипа на Университета ( University of Alabama at Birmingham – UAB) за тяхната постоянна подкрепа. Те отделиха време да ме образоват и се увериха, че знам какво се случва на всяка стъпка от пътя. Те наистина се грижиха за моя син и за мен.“

Източник: fakti.bg

The post Най-недоносеното бебе на света влезе в рекордите на Гинес (ВИДЕО) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Най-недоносеното бебе на света влезе в рекордите на Гинес (ВИДЕО)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация