Най-големият инвестиционен фонд в Саудитска Арабия проявява интерес към България

0

Общи проекти в областта на комуникациите, космическите технологии, логистичните услуги и автомобилната индустрия обсъдиха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев с министъра на комуникациите и информационните технологии на Кралство Саудитска Арабия Абдула Алсауха в Рияд.

Министърът на иновациите и растежа представи възможностите за инвестиции и за реализация на общи проекти между български и саудитски компании. От страна на Кралство Саудитска Арабия бе проявен сериозен интерес към стратегическо партниране с високотехнологични български фирми, които бяха поканени на предстоящи форуми, както и на разговори за инвестиции.

Пулев посочи, че разчита на активизиране на сътрудничеството в сферата на информационните и комуникационните технологии и обмяна на практики между компании от двете държави.

По време на срещата двамата разговаряха за задълбочаване на партньорството относно ключови общи приоритети в областта на автомобилната индустрия, комуникациите, космическите технологии и логистиката. В Рияд министър Пулев проведе среща и с Космическата комисия на Кралство Саудитска Арабия (Saudi Space Commission). На нея бяха обсъдени общи проекти в сферата на космическата индустрия, както и партньорства с български компании от сектора.

По време на официалното си посещение в Саудитска Арабия министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, заедно с министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов, бяха приети и от принц Халид бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, брат на кралския престолонаследник на Саудитска Арабия и министър на енергетиката. Заедно с възможностите за общи проекти в сферата на енергетиката по време на срещата бе коментирано и сътрудничеството в сферата на икономиката и развитието на сериозни инвестиционни проекти между двете държави.

Министър Пулев и министър Стоянов участваха и в среща с ръководството наНационалния фонд за индустриално развитие и логистика (NIDLP), където беше обсъден интерес към инвестиция в изграждането на карго летище у нас. NIDLP е институция с важно значение за икономиката на Саудитска Арабия, която има за цел да превърне страната във водещ индустриален и глобален логистичен център. Припомняме, че в рамките на официалната си визита министър Пулев проведе срещи още с министъра на икономиката и планирането на Кралство Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим и Фонда за публични инвестиции, най – големият суверенен фонд на Саудитска Арабия, който управлява ресурс от близо половин трилион долара.

Източник: fakti.bg

The post Най-големият инвестиционен фонд в Саудитска Арабия проявява интерес към България appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Най-големият инвестиционен фонд в Саудитска Арабия проявява интерес към България

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви