Над 80 участници бягаха в първия крос в градска среда в Благоевград “За 1”, организиран от Община Благоевград

0

Над 80 участници, разделени в две категории, се включиха в кроса под надслов „ЗА 1“, организиран от Община Благоевград.
Стартът на надпреварата бе даден пред зала „22 септември“ на площад „Георги Измирлиев“, като участниците в категория „Девойки и юноши до 14 години“ трябваше да пробягат трасе в градска среда с дължина 2,2 км. В категория „Мъже и жени“ дължината бе 5,7 км.
Наградите на победителите връчиха Мария Петрова, зам.-кмет по икономика, финанси и европейски проекти, Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград и Иво Балабанов, олимпийски, световен и европейски шампион в категория дълго бягане.
Победителите при „Мъже и жени“ получиха ваучери за спортни стоки на стойност 500 лева, 400 лева и 300 лева, съответно за първо, второ и трето място.
При „Девойки и юноши до 14 години“ за първите три места ваучерите бяха на стойност 50 лева.
Освен наградния фонд организаторите осигуриха раници, тениски и други изненади за участниците.
Победителите в кроса под надслов „ЗА 1“ са както следва: мъже – първо място Николай Първанов с време – 18.09 минути, второ място Мартин Балабанов с време – 18.16 минути и трето място Алекс Василев с време – 18.20 минути; жени – първо място Анастасия Пейчева с време 21.39 минути, второ място Лилиана Гоцева с време 22.58 минути и трето място Гинка Шавулева; юноши – първо място Илия Халкалиев, второ място Стефан Миков, трето място Даниел Галинов; девойки – първо място Таня Георгиева, второ място Емилия Ковачева и трето място Лиляна Йорданова.
„Благодаря на всеки един от вас, че е тук. Сплотени и единни без разлики в етническата ни принадлежност, възраст, пол. Не можем да избираме родителите си, държавата, цвета на кожата и на очите си, но сме свободни да избираме отношението си към живота. А за да постигнем мечтите си, да сме добри и полезни в обществото, да работим и творим за духовното ни израстване трябва да се грижим за нашето физическо здраве“, заяви Мария Петрова, зам.-кмет по икономика, финанси и европейски проекти, която приветства участниците.
Събитието е финансирано в рамките на проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, Договор NeBGLD-3.002-0015-C01 oт 11.04.2022 г. по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г.
Може да бъде изображение с 15 души и тълпа
Може да бъде изображение с 15 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Няма налично описание на снимката.

The post Над 80 участници бягаха в първия крос в градска среда в Благоевград “За 1”, организиран от Община Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви