Над 300 деца от цялата страна на благоевградска сцена по време на IX издание на фестивала „Талантино“

0
Започва деветото издание на фестивала „Талантино“ – Национален преглед на театралните школи. Той започва на 17 юни и ще се провежда в Младежки дом, в рамките на 3 дни (до 19 юни, включително). Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат 300 деца и юноши от цялата страна.
Официалното откриване на събитието ще бъде с постановката „Ревизор“ от Гогол, която ще бъде представена от талантливите деца от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ в 19.00 часа на 17 юни, петък.
Жури на престижния преглед на театрални школи ще бъдат актьорите Калин Костадинов и Любомир Фърков, директорът на столичния театър „Сълза и смях“, Цветан Николов, обичаният актьор Ники Станоев и директорът на киевския театър „Колесо“, Илина Клащевска.
Организаторите са подготвили много награди, като ще бъдат отличени „Най-добра женска роля“, „Най-добра мъжка роля“, Най-добра хорегорафия“, „Най-добро осветление“, „Най-добри костюми“, „Най-добро драматично представление“, „Най-добро комедийно представление“ и други. Категориите са три – до 4 клас, до 8 клас и до 12 клас.
В рамките на „Талантино“ ще бъдат представени класически произведения, български и съвременни автори, мюзикъли. На сцената ще излязат театрални школи, преминали селекция.
Събитието се организира от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ и Община Благоевград.
Пълната програма на събитието може да видите на снимките.

The post Над 300 деца от цялата страна на благоевградска сцена по време на IX издание на фестивала „Талантино“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Над 300 деца от цялата страна на благоевградска сцена по време на IX издание на фестивала „Талантино“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация