Над 130 000 лева събраха жителите на община Сатовча за децата сираци

0

За 13-и път Община Сатовча проведе благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци и деца с трайно увреждане до 16-годишна възраст от общината. За трета година инициативата бе под надслова „Нека доброто продължи!“.

Кампанията отново се увенча с огромен успех. Събрани бяха средства в размер на над 130 000 лева, като сумата е рекордна. Тя е разпределена и предоставена като парична подкрепа в навечерието на Нова година на 98 деца сираци и на деца с трайно увреждане. Кметът на Сатовча д-р Арбен Мименов ще поиска на първата сесия на местния парламент да се вземе решение тази кампания да е целогодишна, а не само през декември. Целта е да се приеме правилник и инициативата да се подкрепя през цялата година, както това става с Общинския фонд „С един лев в помощ на болните деца от община Сатовча”.

Жителите и гостите на община Сатовча за пореден път показаха своята съпричастност към ближния, към инициативата на Общината, към каузата доброто да продължи.

Дарителство и добронамереност отново показаха много представители на местния бизнес, общински съветници, кметове на населени места, служители на местната администрация, представители на учебни и детски заведения и не на последно място обществеността, които се отзоваха на призива за финансово подпомагане и се включиха активно в благотворителната кампания.

Съпричастност показаха и фирми и лица извън община Сатовча, които бяха част от благодетелите на кампанията. В по-големите населени места от общината се проведоха благотворителни базари, организирани от кметствата, училищните ръководства, общинската администрация и джамийски настоятелства, на които се разпродаваха артикули, изработени от децата в детските градини, учениците в училище, служители и общественост в името на каузата, за да може доброто наистина да продължи.

По време на заключителната вечер на кампанията се проведе благотворителен търг на предмети, предоставени за каузата: футболна топка с автограф на Димитър Бербатов, предоставена от самия Бербатов, дърворезба – картина „Орел“, изработена и дарена от Бюлент и Бейхан Мюхтар от село Вълкосел, макет на „Къща за гости в Сатовча“, изработен и дарен от жител на село Сатовча, който не пожела публичност, макет на „Старинна къща от Вълкосел“, дарение за кампанията от семейството на покойния Асан Башчобанов от село Вълкосел – автор на творбата, картина от пясък, изработена и дарена от Цветан Кавраков от село Сатовча, боксови ръкавици и ММА ръкавици, дарени от Любомир Кумбаров – боец свободна борба, родом от село Кочан, тениска на ПФК „Берое“  дарена от Камен Хаджиев, родом от село Жижево, гоблен, изработен и дарен от Бейче Джалева от село Кочан, картини, нарисувани за кампанията от Дениз Влайков от село Сатовча, от Добромир и Владимир Адамови от село Осина, от ученичките  Емел Кумбарова от СУ-Кочан,  от С. Мусова от СУ-Слащен, от Ясемин Джинджиева от СУ-Слащен, от Дани Дебърска от село Плетена и много други.

Благодетели на кампанията участваха и в импровизирания търг на артикули, предоставени като дарение за каузата. За пореден път местния бизнес буквално се надпреварваше кой да закупи обявения артикул в полза на каузата. Само от търга се събраха над 30 хил. лева.

„Присъствието на толкова много дарители на заключителната вечер на кампанията „Нека доброто продължи!“ и подкрепата, която дават на децата от община Сатовча е безценна и достойна за уважение. Това ни прави човеци. Това ни прави добри. Това ни прави по-уверени в делата си и в очаквана подкрепа. Това е частицата топлина, която даваме от себе си, за да сгреем нуждаещият се. Да не спираме да го правим! Нека доброто продължи! За поредна година жителите на община Сатовча показаха, че няма други като тях в България. Активността по време на кампанията беше изключително голяма, както от ученици, учители и не на последно място обществеността, на които изказвам огромната си благодарност”, коментира с благодарност кметът на общината д-р Арбен Мименов.

За първи път такава благотворителна кампания се организира през 2010 година по нгова инициатива с идеята да бъдат подпомогнати децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал и закупят облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. С годините кампанията се разраства и средства се предоставят и на деца с трайни увреждания до 16-годишна възраст.

infomreja.bg

The post Над 130 000 лева събраха жителите на община Сатовча за децата сираци appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Над 130 000 лева събраха жителите на община Сатовча за децата сираци

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви