Над 10 000 участници пристигат тази събота и неделя на ХХ Юбилеен Фестивал “Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2024

0

Рекорден брой участници ще вземат участие в юбилейното издание на Фестивала “Симитлия – Древната земя на кукерите” 2024. Над 10 000 пазители на кукерската традиция пристигат тази събота и неделя в Симитли. Тази събота и неделя, 13 и 14 януари, в Симитли ще бъде празник! Празник на кукерите! Два дни зрелищно шоу! Над 45 групи от цялата страна ще се включат в кукерското дефиле, което ще разтресе целия Балкански полуостров.

„Симитлия – Древната земя на кукерите“ – приказка от герои – кукери, мечки, мечкари, старци, дяволи, булки и младоженци…, всякакви персонажи на кукерството, плюс модерни и актуални образи за маскарада. Всеки е добре дошъл, за да се наслади на вихъра на Сурва, който може да се види и усети само в Симитли. Хиляди са гостите, които градът очаква да посрещне за един от най-големите си празници. Не пропускайте уникалното преживяване! Очакваме Ви в събота и неделя на стадион „Септември“ – град Симитли!

The post Над 10 000 участници пристигат тази събота и неделя на ХХ Юбилеен Фестивал “Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2024 appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви