МРРБ удължи срока за приемане на заявления за енергийно обновяване на многофамилни сгради в Благоевград

0

Министерството на регионалното развитие и благоустройството удължи до 29.02.2024 г. срока за приемане на документи за кандидатстване по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“, финансирана от Европейски съюз по Плана за възстановяване и устойчивост.
В тази връзка Сдруженията на собственици, които желаят да участват в процедурата, имат възможност да внесат изискуемите документи в Деловодството на община Благоевград всеки делничен ден в рамките на работното време (08:00 ч. – 18.00 часа) до 20.02.2024 г. включително.
Документите за кандидатстване включват Заявление (по образец) и съответните приложения, както и техническа документация в т. ч архитектурно заснемане, обследване за енергийна ефективност, придружено от валиден сертификат за енергийни характеристики, обследване за установяване на техническите характеристики и технически паспорт на сградата. Техническата документация, изготвена за целите на кандидатстване по Етап I на процедурата, може да бъде използвана от Сдруженията при подаване на заявления за участие и по Етап II.
Насоките за кандидатстване и образците на документи са публикувани на официалната страница на Община Благоевград и са достъпни на следния интернет адрес: https://www.blagoevgrad.bg/…/podkrepa-za-ustoichivo….
Допълнителна информация и разяснения по процедурата гражданите могат да получат в Областен информационен център – Благоевград на адрес: пл. „Георги Измирлиев – Македончето“ №5 (вход за зала „Пейо Яворов“), телефони за връзка: 0893 336728, 0893 405768; 0893 336727, или e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com
Може да бъде изображение с текстово съобщение
Всички реакции:

6

2
Харесване

 

Коментар
Споделяне

The post МРРБ удължи срока за приемане на заявления за енергийно обновяване на многофамилни сгради в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви