Мисия жена! Остър завой в кариерата! Как промени живота си един финансов ревизор от Благоевград?

0
0
0

Доскорошният финансов ревизор Вили Костова от Благоевград вече официално е художничка. Амбициозната дама не падна по гръб след като напусна работата си като финансов контрольор.
Вместо да изпадне в „дупка“ и да седне да се окайва, очарователната Вили от квартал „Грамада“ хвана четката и се хвърли в ново поприще. И първата и творческа изява беше благотворителна. Това бе самостоятелна изложба в края на месец септември 2018 г. с благотворителна цел. Вили Костова подкрепи доброволческата кухня за нуждаещи се към църквата „Св. Николай Чудотворец“ в благоевградския квартал „Грамада“. За изкуството и живота разговаряме с Вили Костова.

– Вили, какво се случи, защо напусна работата си като финансов ревизор? Какво стана та направи такъв остър завой в кариерата?

-Такъв завой никак не се прави лесно. На кой му се излиза от зоната на комфорт, тогава, когато ти вече си създал рутината, чувстваш се сигурен и уверен в себе си, вървял си и си отъпкал пътя си…много си надживял….!

В случая аз се отказах от тази работа! Не като проява на слабост, аз взех решение и проявих лична сила! Въпреки борбата между сърце и ум. Отказах се и си тръгнах не защото исках Вселената да знае колко стойностна съм като човек, а защото най-накрая осъзнах своята стойност! Това решение промени целия ми живот…. така зарадвах изключително много и семейство ми и шепа близки и приятели, които твърдо стоят зад гърба ми!

-Как се зароди идеята първата ти самостоятелна изложба да бъде с благотворителна цел?

– Когато се завърнах към рисуването имах една единствена задача: да рисувам, да рисувам, да рисувам! Нямах никакви планове освен силното желание да се развивам, всеки ден си повтарях: „практика, практика, практика“! Започнах да подарявам картините на всеки докоснал се до тях и изказал някаква емоция от видяното! Картини с по-малки формати дарявах на църквата!
Моя много обичана от мен приятелка ме посети и като видя количеството картини ми каза: „Искаш ли да помогнеш на някого с тези картини?“. Така ми дойде вдъхновението и силата!

Задачата ми беше освен с финансови средства, да помогна и за популяризирането на доброволческата кухня за нуждаещи се към църквата „Св. Николай Чудотворец“.

– Само желание достатъчно ли е да си добър художник?

– За мен желанието е проява на лична сила! Да си припомним притчата за таланта! По силата на свободната воля, която ни е дадена, от теб зависи дали ще приемеш Божието доверие и ще работиш здраво, за да умножиш даденото ти, като поемеш отговорността върху себе си или ще го „заровиш“, за да не го похабиш и да не носиш отговорност! Толерирам и подкрепям всеки дръзнал да се себеизрази!

– Сега за теб рисуването хоби или професия е?
– Има една мисъл, не претендирам, че съм сигурна на кого е: „всички наши мечти са в състояние да се сбъднат, ако имаме куража да ги последваме“. Всеки е благословен с някакъв дар – един да владее безпроблемно няколко езика, друг да приготвя вкусни храни, трети да бъде умел шивач и т.н. Когато започнеш да практикуваш знанията си, ти ги превръщаш в сила!
За мен всяко действие, което извършваш и обичаш, можеш да го превърнеш в професия! Сред хиляди вдъхновяващи примери около нас, Слава на Бога освен в професия, при мен рисуването се превърна в дихание, страст, водеща сила, трепет, огромна радост и удовлетворение, удоволствие, Божие благословение и благодат, благодарност…! Всичко, което е в мен, го предавам на картините си, докато ги рисувам!

-Рисуването скъпо изкуство ли е? Какви хора си купуват картини от теб?

-За мен изкуството рисуване е форма на физическо проявление на това, което носиш вътре в себе си!
Картините се продават от „раз“, тогава, когато се срещнат с човек със същата душевност! Други хора пък ми се доверят в изпълнението на възложена поръчка. Всеки ценител на изобразителното изкуство и конкретно на моето творчество, докосвайки сърцето и душата му, тогава той проявява абсолютна категоричност да внесе шепа красота и свежест в дома си! Това са хора с разнообразни професии, на различна възраст!

– Имаш ли любима картина? Повечето ти картини са в пъстри цветове, има ли някаква символика?

– Да, имам любима тема: „Величието на природата“! Всичко, което сам Бог творец е създал, аз го използвам в картините си! Изобразявам го така, както го вижда сърцето ми! Влагам цялата си душа, за да им вдъхна живот!

В картините ми почти няма да срещнете мрачни сюжети, тъмните цветове са „основа“ на пъстротата, светлината! В последствие много хора започнаха да ми звънят или пишат разчитайки символите в картините ми, нещо пък което аз правех несъзнателно! Всеки различно ги усеща, едни ми казват, че са намерили отговора, който са търсили, други, че са намерили успокоение, други радост, вдъхновение, че им действат зареждащо и т.н.

– Колко време ти отнема изработката на една картина?

– Зависи от силата на вдъхновението! В момента, в който проявиш колебание…обречен си на протакане! Трябва да хванеш вълната, да повярваш, че силата е в теб и смело да се втурнеш напред! От там нататъка не го мисли, Висшите сили си знаят работата, от теб се иска да изявиш желание за проявление! Дори и да се промени първоначалната идея, бъди уверен, че правиш най-доброто, на което си способен!

-Смяташ ли се за успял човек?
– Хм, успех! Размерът на успеха се измерва със силата на желанието и големината на мечтите ти! Слушам хората и тяхното виждане, черпя от мъдростта им! Разбирам, че успехът всеки го разбира, измерва по различен начин, един се радва, че е успял да се изхрани, друг, че е построил къща, трети, че има собствен бизнес и успява да изхранва десетки семейства, като им предоставя работа и т.н.! Изключвайки всичко останало, което съм успяла да постигна в моя живот, лично за мен, там където борбата беше най-голяма, се смятам за успяла в отношение на това, че успях, успях да се преборя със себе си! Този ми огромен успех ми отвори пътя към рисуването! Проявих сила в желанието си, така, че сега следвам мечтата си!

– Какви са спънките ти?
– За мен няма спънки, има възможности, част от процеса живот! Ако не познаеш тъмнината, как би могъл да оцениш светлината! Ако не познаваш зимата и студа, как би могъл да разбереш какво е лятото и топлината! Спрях да се тревожа за всичко, което е извън обсега на контрола ми! Когато не съм в състояние да променя дадена ситуация, променям отношението си към нея! Каквото и да застане пред мен винаги насочвам вниманието към позитивната, светлата страна! Благодаря за дадената ми възможност за познание!

– Щастлива ли си?
– Ха сега де… Щастието произлиза от самите нас, за мен е състояние, което всеки може да улови със сърцето и душата си в най, най-обикновените неща!…. Иска ми се ние хората да изживяваме същността на щастието без да ти се е наложило да го разбереш по трудния начин! Достатъчно е да осъзнаеш, че всичко онова, което ти е дадено даром и никой не може да ти го отнеме е достатъчна предпоставка да бъдеш щастлив! Имам максима: радвай се на нещата, които преживяваш и имаш и не се фокусирай върху нещата, които нямаш! Когато направиш това, всъщност виждаш, че ти си един голям, голям щастливец, възнаграден пребогато от вселената…във всяко едно отношение, да можеш да чувстваш, да чуваш, да виждаш, да ходиш, да обичаш, да се смееш, да зарадваш някого, да помогнеш, да утешиш!

Материалът Мисия жена! Остър завой в кариерата! Как промени живота си един финансов ревизор от Благоевград? е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Мисия жена! Остър завой в кариерата! Как промени живота си един финансов ревизор от Благоевград?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация