Министър Тагарев и кметът Байкушев посрещнаха военните от 3-то бригадно командване в Благоевград

0

С тържествена церемония на площад „Македония“ в Благоевград министърът на отбраната Тодор Тагарев и кметът Методи Байкушев посрещнаха военните от 3-то бригадно командване, които се завърнаха от мисия на НАТО в Косово и на ЕС в Босна и Херцеговина.
По време на церемонията Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и свещеници отслужиха водосвет за здраве.
В посрещането на военнослужещите участие взеха още: областният управител Мария Димова, председателят на ОбС Радослав Тасков, Росен Стоилов – директор на НД „Национална сигурност“, ректорът на ЮЗУ проф. Николай Марин, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и висши военни.
По време на участието си в оперативния резерв на Операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) българските военнослужещи изпълняваха задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово – патрулиране, охрана на административни сгради и поддържане на сили за бързо реагиране.

The post Министър Тагарев и кметът Байкушев посрещнаха военните от 3-то бригадно командване в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви