Мечка броди край Благоевград, следи от лапи забелязани на 500 м от парк Бачиново

0

Благоевградският адвокат Васил Васев откри следи от мечка по време на редовния си извънградски крос. Отпечатъка от мечите лапи той видял вчера в дерето между селата Хърсово и Марулево, направил снимка и светкавично се изнесъл на бегом от района. В ранния следобед той качи снимката на страницата си във Фейсбук с предупреждение към бегачите и колоездачите да внимават по баирите над града, по които броди мечка.

„Един от изпитаните начини за предпазване от нежелана среща с диво животно е шумът. Аз винаги пускам силно музика от телефона си, докато бягам, или нося малко звънче”, обясни адвокат Васев, който е в усилено подготовка за участието си в световния планински ултрамаратон – обиколката на Монблан във Франция през август.

Още по-куриозното е, че следи от мечка са забелязани на 500 м от парк-хотел „Бачиново“ от приятел на адвокат Васев. Първите пресни следи били по черния път, успореден на асфалтовия, който води към махалите за Горно Хърсово. Имало ги в продължение на 1,5 км по-нагоре и били по-скоро на малко мече, което е стигнало почти до града, вероятно надушило миризма от скара.

Шефът на пиринските ловци Иван Василев научи от репортер на „Струма“ за мечката. „Никой не ни е информирал. Напълно е възможно след зимния сън някоя мечка да се е раздвижила. За първи път чувам, че мечка е слязла толкова ниско“, коментира ловният шеф с дългогодишен опит и добави, че веднага ще се свърже с горските служители.

Ловци разкриха пред „Струма”, че са видели мечка през ловния сезон във въпросния участък и че тя не е малка, вероятно видените следи са от нейно мече.

Източник: Вестник Струма

The post Мечка броди край Благоевград, следи от лапи забелязани на 500 м от парк Бачиново appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Мечка броди край Благоевград, следи от лапи забелязани на 500 м от парк Бачиново

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация