Мечката, нападнала жена в Белица, няма да бъде убита

0
Мечката, която нападна жена край Белица, няма да бъде убита. Последните три денонощия животното не е засичано в района и се предполага, че е високо в гората. Това съобщи в понеделник кметът на Белица Радослав Ревански пред бТВ. Пострадалата жена е добре.

„Два часа след нападението тя беше засечена в същия район и затова забраних достъпът до него. Нямаме разрешение за отстрел“, посочи кметът.

Той припомни, че преди 30 дни е имало разрешение за отстрел, но мечката не е могла да бъде намерена. „Тя си е в гората и няма да се отстрелва, нямаме лошо отношение към животните в община Белица“, посочи той.

Аки Исмаил – горски служител, обясни, че е възможно мечката да бъде прогонена. „Това е животно, което мигрира, не може да стои там, където има шум“, отбеляза той.

Радослав Ревански обясни, че има решение да се направи кампания и среща с местната общност, тъй като те продължават да ходят за гъби. „Казах им: Като ходите за гъби, бъдете по – шумни. Дивите животни бягат от хората“, посочи кметът.  

Междувременно хора организираха петиция в защита на мечката. 

„Това е просто недопустимо е една цивилизована европейска държава. Нормално като отидеш в гората да имаш едно на ум, че нещо може да се случи. Дали змия, дали нещо друго. Просто трябва да започнем да имаме хуманно отношение към животните“, смята Цветелина Йорданова, инициатор на петицията в защита на мечката.

От фондация „Четири лапи“ смятаме, че трябва да се направи всичко възможно животът на мечката да бъде запазен, както и районът да бъде безопасен за хората там, каза Димитър Иванов, директор на Парка за танцуващи мечки.

Източник: mediapool.bg

The post Мечката, нападнала жена в Белица, няма да бъде убита appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Мечката, нападнала жена в Белица, няма да бъде убита

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация