МЕЛЕ НА „ТРАКИЯ“: Тежка катастрофа с мигранти (СНИМКА и ВИДЕО 18 +)

0

Катастрофа с мигранти на автомагистрала „Тракия“ е станала вчера вечер недалеч от Нова Загора. Леката кола е с четирима души в нея се е блъснала в мантинелата при 245-и километър на аутобана в посока София, уточняват от МВР пред БТА. Сигналът за инцидента е подаден около 17:45 часа от преминаващ шофьор, натъкнал се на катастрофата.

Водачът на катастрофиралия автомобил е избягал, а тримата пътници са обяснили, че са от Мароко. Те са били откарани в областната болница в Сливен и прегледани в Спешното.

Нелегалните чужденци са леко пострадали, а шофьорът на колата се издирва.

От Агенцията „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че движението в района се осъществява в изпреварващата лента поради катастрофа. Ограничено е движението в активната лента. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Свидетел на случката е станал и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който се е озовал на мястото минути след инцидента и дори публикува видео във Фейсбук. Костадинов е пътувал от Бургас към София, когато се натъкнал на катастрофата.

Ето какво пише той в социалната мрежа:

„Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на магистралата виждам много коли на аварийни. Спирам, отивам да видя какво става – катастрофа, една кола стои смляна в средната лента, до нея на асфалта лежат и не мърдат трима души. Виждам човек в светлоотразителна жилетка. Решавам, че е полицай, но после виждам, че не е, а липсва и полицейска кола. Оказва се тираджия, станал свидетел на катастрофата, и по своя инициатива започнал да регулира движението.

Намесихме се и ние, сложихме авариен триъгълник, започнахме да махаме със светлинни сигнали на бясно каращите коли, за да не се блъснат в ударената кола. Пострадалите се оказаха нелегални емигранти, мароканци. Казахме им да не се движат, докато не дойдат лекарите, за да не пострадат повече – така са ни учили в курсовете на Червения кръст по бърза помощ. Междувременно обаче, по дяволите, нито една кола не спря да пита какво става и дали имаме нужда от помощ!!!! Нито една, а минаха десетки коли!!! Полицията дойде след около 30-35 минути, линейката след още 5-10 минути, пожарната 2-3 минути след линейката. Всички действаха бързо и професионално, макар и според мен да закъсняха. Но пък в такава ситуация минутите текат като часове, така че не искам да ги осъждам. Има и друго – докато бяхме на магистралата поне 3 пъти щяха да се блъснат коли в нас! Имаме човек със светлоотразителна жилетка, пуснали сме сигнални светлини на колата, трима души махаме с фенерчета и даваме светлинни сигнали и въпреки това „състезателите“ буквално щяха да ни отнесат на няколко пъти, заедно с катастрофиралата кола.

Обикновено в такива случаи нападаме прогнилата държава и разпадащите се нейни служби, и почти винаги имаме основание. Обаче, драги сънародници, кого да нападна за това, че никой не спря да помогне в нощта?!? В заключение ще кажа само едно – БРАВО на този българин, който сам, на свой риск в началото на цялата ситуация е предотвратил по-голяма трагедия. Един човек, но голям българин, когото сега като пиша се сещам, че дори забравих да го питам как се казва. Човеко, който и да си ти, покланям се пред теб!“, пише лидерът на „Възраждане“.

The post МЕЛЕ НА „ТРАКИЯ“: Тежка катастрофа с мигранти (СНИМКА и ВИДЕО 18 +) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: МЕЛЕ НА „ТРАКИЯ“: Тежка катастрофа с мигранти (СНИМКА и ВИДЕО 18 +)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви