Марош Шевчович: ЕС няма да предоговаря с Великобритания Протокола за Северна Ирландия

0

Европейският съюз няма да предоговаря с Великобритания Протокола за Северна Ирландия, заяви днес заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шевчович по повод решението на Лондон да не спазва някои от търговските правила за региона след Брекзита, предаде Ройтерс.

„Предоговарянето на протокола е нереалистично . . . Всяко предоговаряне просто ще доведе до още по-голяма правна несигурност у хората и бизнеса в Северна Ирландия. По тези причини Европейският съюз няма да предоговаря протокола“, каза той. По думите му целта на ЕС винаги е била да осигури прилагането на Протокола. Реакцията на съюза на едностранните действия на Обединеното кралство „ще отразява тази цел и ще бъде пропорционална“, каза Шефчович след срещата си в Брюксел с британския външен министър Лиз Тръс.

Материалът Марош Шевчович: ЕС няма да предоговаря с Великобритания Протокола за Северна Ирландия е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Марош Шевчович: ЕС няма да предоговаря с Великобритания Протокола за Северна Ирландия appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Марош Шевчович: ЕС няма да предоговаря с Великобритания Протокола за Северна Ирландия

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация