Мария Гошева – новото нежно лице на СДС

0

Тя има ясен поглед върху своето житейско, професионално и обществено призвание: „НАШАТА ПРОФЕСИЯ НОСИ ИМЕТО МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, ЗАЩОТО БОЛНИТЕ СА НАШИ БРАТЯ И СЕСТРИ, ПРОФЕСИЯ, КОЯТО Е НАЙ-БЛИЗКА ДО ЧОВЕКА“.

Мария Гошева прави своята естествена крачка в  политиката – явява се като кандидат  на СДС за народен представител, след като четири години е действащ общински съветник в Община Благоевград. Достатъчно разпознаваема е, първите отзиви  за нея са, че е безспорен и желан кандидат в надпреварата за нов български парламент.

Мария Гошева  е мединска сестра с 25-годишно осъществяване, развитие и доказване. Последните 15 години от трудовото си битие отдава с познания, милосърдие и сили като старша медицинска сестра в отделения по „Неврохирургия“ и „Урология“. Сега изпълнява същата длъжност в „Ортопедия и травматология“ при МБАЛ- ПУЛС – АД.

Родена в Благоевград. Завършва строителен техникум. Дипломира се със специалност „Управление на здравните грижи – бакалавър“в Медицински университет – София. Защитава магистратура в плевенския Медицински университет.

Мария Гошева  е Общински съветник в Общински съвет Благоевград. Участва в дейността на комисията по здравеопазване. Председател е на Комисия по следприватизационен и следконцесионен контрол -комисията защитава интереса на Община Благоевград и гражданите, прекратявайки договора за концесията  „Аквапарк“ с „Галчев Инженеринг“.

Старша медицинска сестра Гошева заема активна позиция за справяне с кризата по време на Ковид – 19.Тя е на първа линия за подпомагане и спасяване болните и застрашените от пандемията.

Майка на 23 годишен син, студент по медицина.

Мотивите на Мария Гошева да се кандидатира за народен представител са:

  • Да работи за родния край и Благоевгра;
  • Да популяризира и издига професията си на специалист

по здравни грижи /медицинска сестра ,акушерки и лаборанти/да заемат достойното си място в българското здравеопазване;

  • Да работи за подобряване на здравеопазването в Благоевград и областта, като се следват най-добрите образци в света.

Мария Гошева влиза уверено в предизборното състезание, защото притежава отлична експертиза и опит. Нейното естествено обаяние, високо хуманно чувство и изявено  гражданско поведение са предимствата, за да достига с лекота до умовете и сърцата на мотивирани и разколебани избиратели. Лекувайки пострадали и болни хора, Мария има проникновен поглед за недъзите и потребностите на държавата и обществото, както и духа, мотивацията и работоспособносттада ги постига. Нейният служебен ръководител д-р Александър Секелариев, началник „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ ПУЛС- АД определя старши сестра Мария Гошева: „Амбициозен и отговорен човек, върши работата си много професионално и коректно. Когато имаме спешни нужди, винаги се отзовава в отделението в събота и неделя. В нея има изявен стремеж да се квалифицира и да се развива.   Притежава вроденото качество да се разбира с хората, да общува, да предразполага  пациентите – това е най-голямото й качество“.

The post Мария Гошева – новото нежно лице на СДС appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви