Мандатите са разпределени! Ще има ли депутат от Благоевград? Разминава ли се Ивайло Златанов с депутатското място?

0

ГЕРБ получават четири мандата в Благоевградска област, а не 5 както се предполагаше, показват изборните сметки засега. Благоевград остава без депутат в следващото 45-то Народно събрание.
Все още има надежда, но не е ясно напълно дали Ивайло Златанов ще замени шефския стол в РИО-Благоевград с депутатската банка.

Сигурни депутати са Стефан Апостолов, Александър Мацурев и Георги Динев. След тях по преференции се нарежда Стоян Стоев от Сандански. Все ще не е ясно водачът на листата на ГЕРБ Росен Желязков от коя област официално ще стане депутат. Ако влезе в парламента от София и той ще освободи мястото си в Пиринско. За сега обаче сметките показват ,че депутатите от ГЕРБ ще бъдат четирима.

Партията на Слави „Има такъв народ“ със сигурност получава 2 мандата. Депутати стават бившият общински съветник в Благоевград и зам. кмет на Петрич Илко Стоянов и вторият в листата – 48-годишният юрист от Благоевград Георги Попов, който работи в „Топлофикация София”.
Два мандата получава ДПС – водачът на листата Йордан Цонев и Елхан Кълков, БСП също остава с двама народни представители.

„Демократична България-обединение” ще получи един мандат, тъй като по-големите партии дават място и за по-малките. Обединението получи 7 837 гласа в областта или 5,10 %. Преференциите изстрелват в следващия парламент разложкия депутат Иван Димитров, който е вторият в листата на ДБ след Атанас Атанасов.

Очаква се скоро да има окончателни данни за имената на 11 депутати от Първи благоевградски многомандатен избирателен район.

The post Мандатите са разпределени! Ще има ли депутат от Благоевград? Разминава ли се Ивайло Златанов с депутатското място? appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Мандатите са разпределени! Ще има ли депутат от Благоевград? Разминава ли се Ивайло Златанов с депутатското място?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация