Малчугани от детските градини в Благоевград участваха в пленер „Весел и пъстър Великден“, кметът Илко Стоянов поздрави малките творци

0

С празнична програма бе поставено началото на детски пленер „Весел и пъстър Великден“ в ДГ №6 „Щастливо детство“ в Благоевград. В инициативата участват възпитаници на всички детски градини на територията на областния център.
Сред гостите бе и кметът Илко Стоянов, който поздрави малчуганите за тяхната старателност и креативност. Той ги прикани да се включат и в празничната инициатива „На лов за великденски яйца“, която ще се проведе в събота (15 април) от 11.00 часа в Градската градина в Благоевград.
„Моменти като този днес са едни от най-хубавите. Те дават възможност и на нас възрастните да се заредим с много положителна енергия и ентусиазъм. Сигурен съм, че ще сътворите прекрасни неща. Надявам се да бъдем заедно и в събота в Градската градина, където предстои едно прекрасно приключение, а всички вие ще може да се включите в търсенето на скрити шоколадови яйца“, каза по време на тържеството кметът Илко Стоянов.
В рамките на инициативата, която е част от Програмата за детето за 2023 г., малчуганите демонстрираха сръчност и изобретателност, изработвайки красиви творби по повод предстоящия християнски празник Възкресение Христово.
В старанието си те бяха подкрепени от своите учители, родители и директори на детските заведения.
Сред гостите на тържеството бе и Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград.
За децата са подсигурени и грамоти и материали за работа от Община Благоевград.

The post Малчугани от детските градини в Благоевград участваха в пленер „Весел и пъстър Великден“, кметът Илко Стоянов поздрави малките творци appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви