Макети пред сградата на Община Благоевград визуализират Индустриалната зона край Зелен дол и Тех парка

0

Макети пред сградата на Община Благоевград визуализират Индустриалната зона край Зелен дол и Тех парка, ОбС отново даде зелена светлина за реализирането на проектите
Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина на предложението за изграждането на Високотехнологична зелена зона в парк „Македония“. С мнозинство съветниците за пореден път препотвърдиха с решението си Благоевград да получи възможността да изгради един Иновационен квартал по подобие на Тех парк – София!
Непосредствено преди гласуването Елица Панайотова, участвала в създаването на бизнеспарка в София, представи пред местния парламент проектите за изграждането на Индустриалната зона край Зелен дол и Тех парка в парк „Македония“. „Днес ви представяме два проекта, които са ключови за превръщането на Благоевград в реален регионален център с тежест привличането на бизнес индустрията и на млади хора в града, както и създаването на нови работни места“, каза в презентацията си Елица Панайотова. По думите й проектът за Индустриалната зона предвижда изграждането на цялата инфраструктура, необходима за привличането на потенциални инвеститори. Тя ще бъде обособена върху 316 дка, за да отговаря на критериите, създадени от правителството за финансиране и ще даде възможност за разполагането на 15 предприятия с площ от 3000 до 10 000 кв.м площ. Целта на проекта е да се изгради цялата публична инфраструктура, така че когато има интерес бизнесът да стъпи на територията на общината и директно да премине към реализирането на своята инвестиция.
Индустриалната зона ще създаде конкурентно предимство на региона пред други близки локации, давайки една бърза реализация на даден инвестиционен интерес. Предвижда се и изграждането и на две нови автобусни спирки.
Повече за високотехнологичната зона на сайта на Община Благоевград тук: https://blagoevgrad.bg/…/maketi-pred-sgradata-na-obshtina…
May be an image of 2 people, the Vietnam Veterans Memorial and text

The post Макети пред сградата на Община Благоевград визуализират Индустриалната зона край Зелен дол и Тех парка appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви