Лятно кино под звездите в Гоце Делчев

0

ДАТА: 8 Август
НАЧАЛО: 20:30ч
МЯСТО: Градски парк
ВХОД: свободен
ПОДХОДЯЩО за всички възрасти
Сядане в ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ е разрешено, стига да си носите нещо за сядане.
 С подкрепата на НФК, Община Гоце Делчев и Zoya.bg
С подаръци от Списание Осем
 Това събитие е част от голямо КИНОТУРНЕ В 12 ГРАДА. Пълна програма на kinematograf.bg/programa
 Кинематограф поема на път за най-дългото турне, осъществявано някога в България само за късометражно кино. Събирайки най-новото и най-доброто от българското и световно късометражно кино, целим да представим младите български творци, но и страхотното разнообразие и мъдрост, които можем да открием в тази ниша на киното. Над 20 български филма ще бъдат представени в 12 български града през Август 2023!
Програмата ще започне с два филма, подходящи за деца – анимацията  „Баба“ на Димитър Димитров и игралния  „Драсканица“ на Любомир Печев.
Акцент на вечерта е  „Под един покрив“ на режисьора Симеон Цончев, носител на множество отличия, сред които номинации на София филм фест, Златна роза и Двореца. Той разказва за чужденец от горния етаж, който тормози с непрестанното си свирене живеещия отдолу педант, докато един ден не е принуден да се раздели с любимото си бузуки. Тишината се завръща в старата сграда, но дали съседите ще могат да заспят?
Ще представим още  „Непознати“ на Камелия Петрова, който ни разказва как двама непознати, срещнали се в автобус на дълъг път, решават съзнателно да не се влюбят, преди отново всеки да поем по своя път? Колко трудно обаче може да бъде това?
Включени са още няколко филма от България и Германия.

The post Лятно кино под звездите в Гоце Делчев appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви